Середньостиглий, столового призначення
Урожайність: 38,0 т/га в кінці вегетації
Вміст крохмалю: 19,2 %
Споживчі якості: 8,4 бала
Стійкість проти хвороб: картопляної нематоди, паршізвичайної, раку
картоплі (//bulletin-board.com.ua)
Морфологічні ознаки: бульби темно-фіолетові,округло-овальної форми, м’якоть темно-фіолетового кольору, квітки білі
Рекомендовані зони вирощування: ЛісостепСтворений в Інституті картоплярства НААН
Солоха• має підвищений вміст антиоксидантів;
• дієтичний продукт, який використовують якпрофілактичний засіб для покращення роботиі лікування травної і кровоносної систем тазміцнення імунітету;
• придатний для використання як природнийбарвник
продуктів харчування;
• може використовуватись для декоративногооформлення страв (салатів, картоплі фрі, пюре)