Регіон: Івано-Франківська обл. / Івано-Франківськ (С.Олеша)
Оновлено:
Топінамбур – просто скарбниця речовин, потрібних людині для довгого та здорового життя.
Це харчові волокна та інулін; вітаміни групи В і С; мінерали – калій, кремній, цинк, залізо, кальцій. Топінамбур – багате джерело клітковини, незамінних амінокислот та органічних кислот. Наше фермерське господарство «Агроекотехнології» пропонує на ринок порошок(концентрат) топінамбура, який виготовляється за інноваційною, універсальною, безвідходною технологією. Процес сушіння продукту проходить при низьких температурах з використанням високоефективних інфрачервоних -випромінювачів і зберігає вітаміни та інші мікроелементи.
Технології розроблені і запатентовані нашими фахівцями спільно з науковцями Івано-Франківських національного медичного університету і Університету Короля Данила. В кінцевому продукті, порошку(концентраті) топінамбура міститься більше 50% рослинного інуліну, який служить прекрасною біологічно-активною добавкою. (//bulletin-board.com.ua)
Такий порошок можна використовувати також в кулінарії. Додавати у випічку, в тому числі у хліб, кондитерські вироби, каші, йогурти, коктейлі, як приправу до різних страв. Завдяки присутності порошку з топінамбура Ваша випічка буде довго не черствіти.
Використання топінамбура в хлібопеченні дозволяє зменшити частку цукру і знизити енергоємність виробів. У процесі хлібопечення відбувається інтенсифікація приготування тіста. Поліпшується еластичність м'якушки, його структура, зростає частка найбільш міцно зв'язаної вологи. Сповільнюється процес черствленія.